Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Stopp i avloppet? Bli av med snuskiga problemet!

Stopp i avloppet är det snuskigaste problemet vi kan stöta på. Men var bara lugn. Vi har lösningen för dig. Hemmafix eller proffsfix. Du väljer.

Behöver du hjälp och vill anlita proffs. Klicka då här.

Låt oss börja! Vi alla har varit där. Så du är verkligen inte först med att ha stopp i avloppet. Här nedan beskriver vi de enkla knep du kan ta till för att lätta på de täppta rören.

Stopp i toan

Om toaletten inte är fylld med vatten d.v.s den finns ingen vatten där du uträttar dina behov. Då gör du så här. Koka upp varmt vatten och kasta in vattnet i toalett skålen. Fort ska det gå. Bara kasta in vatten upprepade gånger och spola. Händer det inget det är fortfarande stopp. Ja upprepa rensningen av rören.

Gå köp en vaskrensare eller vaccum. Spola samtidigt som du trycker med vaskrensaren upp och ner. Eller vaccum som många vill kalla det. Varm vatten.  Häll in. Sedan spolar du. Spola och pressa med vaccum.

Funkar ingen av de här metoderna ja då kanske problemet är värre än du tror och det är något kraftigt stopp i rören. Det kan då behövas en spolning. Spolbil behöver rensa rören.

Stopp i vasken

Ibland är det simpelt att lösa problemet med varmt hett vatten. Häll i och se vad som händer? Funkar det och har stoppet i rören börjat upphäva. Bra..

Har du hör talas om bakpulver/vinäger knepet? Blanda 3 matskedar bakpulver med 1 dl vitvinsvinäger och häll i avloppet låt sedan verka i några minuter. Koka hett vatten och häll i avloppet nu ska stoppet vara löst hoppas vi.

Blanda bikarbonat tillsammans med en tesked salt i en kopp fortsätt med att hälla blandningen i vasken och sedan ska du tillsätta 1 dl ättika. Det kommer att börja bubbla och fräsa av den kemiska reaktionen, det är inte farligt men akta ansiktet och använda gärna handskar. Låt verka i några minuter och häll sedan kokande vatten rakt ner i vasken. Klart!

Använd en vaskrensare. Fyll upp lite vatten i hon, tejpa för avrinningshålet om det finns ett sådant. Pumpa vaskrensaren kraftigt upp och ner. Se till att gummidelen sluter tätt mot diskhon. Detta ska råda bot på problemet.

Stopp i duschen

Är det stopp i duschen? Då går vi till golvbrunnen direkt. Ta på dig handskar för det kommer att vara skitit här. Rensa bort allt som har samlats. Du kan vara förberedd på att du kommer att hitta allt möjligt. Häll hett vatten i brunnen upprepade gånger och häll sedan på propplösande medel för att lösa upp allt skit i rören. Låt verka och spola sedan med hett vatten tills stoppet försvunnit. Rengör golvbrunnen kontinuerligt för att slippa framtida stopp.

Stopp i handfatet

Då går vi till rören. Ibland kan det vara så att du behöver skruva loss rören och spola rent. Gör det, skruva loss och spola rent i exempelvis badkaret. Du behöver sedan täta till rören när du sedan skruvar på dessa igen.

Rören består av plast, så var försiktigt när du lossar på dessa rör.

Är det för komplicerat att lösa rengöring av rör själv?

Du kan då istället anlita en proffsfirma som rengör rören åt dig. De kan du utföra en ordentlig stamspolning istället och se till så att det blir rent från grunden så slipper du förmodligen stopp i många år framöver.

En stamspolning kostar allt från 1500 kronor och uppåt.

BOKA RÖRSPOLNING MED SPOLGUBBEN.SE