Gratis adressändring med statliga Skatteverket och/eller med aktören Folkbokföringsgruppen eller välj att betala dyrt för onödiga tjänster hos Svensk Adressändring AB. Välj aktören Skatteverket eller Folkbokföringsgruppen?
Konsumentenheten reder ut vilken adressändringstjänst du skall använda dig av när du gör en adressändring i samband med att du ska flytta till din nya bostad. Nedan har vi på Konsumentenheten tagit fram en tabell som visar tydligt att Folkbokföringsgruppens tjänst eller Skatteverkets tjänst är de enda tjänsterna du behöver när du ska göra en adressändring. En adressändring är gratis och görs endast till Folkbokföringsgruppen och Skatteverket. Välj inte det dyra alternativet Svensk Adressändring AB i onödan. Välj gratis alternativen istället. Varför slänga bort massa tusenlappar trots att det går lika bra att ändra sin adress till Folkbokföringsgruppen och Skatteverket. Välj gratis alternativen

Folkbokföringsregistret i Sverige, Skatteverket ser till så att din nya adress registreras korrekt i myndigheternas register!
Skatteverket är den myndighet i Sverige som registrerar dina personuppgifter i det statliga folkbokföringsregistret. När du vill ändra dina adressuppgifter som finns i folkbokföringsregistret måste du anmäla detta till Skatteverket och det kan du göra via en blankett som tillhandahålls kostnadsfritt av Folkbokföringsgruppen. Det går inte att få sina adressuppgifter ändrade i Skatteverkets folkbokföringsregistret via Svensk Adressändring AB. Svensk Adressändring AB förmedlar endast den blankett om flyttanmälan som tillhandahålls av Skatteverket.

Folkbokföringsgruppen
Folkbokföringsgruppen är en privat folkbokföring som ser till så att dina registrerade uppgifter även uppdateras i deras register. För att du ska kunna ändra på dina registrerade uppgifter i Folkbokföringsgruppens register behöver du meddela detta till Folkbokföringsgruppen. Tjänsten är kostnadsfri och finns till för att aktörer som inte är uppkopplade mot Skatteverkets register ska kunna ta del av dina personuppgifter dock förutsätter detta att du först godkänner att andra aktörer får ta del av dina adressuppgifter. I samband med att en förfrågan skickas in till Folkbokföringsgruppen gällande dina personuppgifter så kommer du även att bli meddelad av Folkbokföringsgruppen om att någon vill ha tag i dina kontaktuppgifter och där efter väljer du om du vill godkänna förfrågan eller inte. En mycket bra tjänst då Skatteverket register inte alltid räcker till för de aktörer som inte automatiskt får din nya adress.

Folkbokföringsgruppen tillhandahåller även kostnadsfri adressändringar till Skatteverket för dig att ta del av.

Adressändring via Folkbokföringsgruppens tjänster tillsammans med Skatteverkets adressändring.
Här kan du enkelt och smidigt ändra din adress och samtidigt få dina nya adressuppgifter registrerade i folkbokföringsregistret. Välj Folkbokföringsgruppen för att få två av de bästa tjänsterna samtidigt och dessutom helt kostnadsfritt.

Gå vidare

Ladda ner flyttanmälanblankett
Direkt från Konsumentenheten. Den blankett som andra företag lockar med för att kunna ta betalt för andra tjänster. Skriv ut och skicka in till Skatteverket.

Ladda ner
Skatteverket  
Statligt JA
Svensk folkbokföring JA
Flyttanmälanblankett JA
Adressändra online JA
Särskild postadress JA
Spärra obehörig adressändring JA
Gratis JA
Extra betaltjänster NEJ
Rekommenderas JA
Svensk Adressändring AB  
Statligt NEJ
Svensk folkbokföring NEJ
Flyttanmälanblankett JA
Adressändra online NEJ
Särskild postadress NEJ
Spärra obehörig adressändring NEJ
Gratis NEJ
Extra betaltjänster JA
Rekommenderas NEJ
Adressändringstjänster  
Statligt NEJ
Svensk folkbokföring NEJ
Flyttanmälanblankett JA
Adressändra online NEJ
Särskild postadress NEJ
Spärra obehörig adressändring NEJ
Gratis NEJ
Extra betaltjänster JA
Rekommenderas NEJ

Vilken adressändringstjänst rekommenderar Konsumentenheten?
Konsumentenheten rekommenderar Folkbokföringsgruppens adressändringstjänst då det är en komplett adressändringstjänst inbakad i två attraktiva tjänster som dessutom är helt gratis.

Besök Folkbokföringsgruppen

Vad kostar det att genomföra en adressändring?
Det är helt gratis att adressändra hos Folkbokföringsgruppen och så länge du inte använder dig av Svensk Adressändring ABs adressändringstjänst är det kostnadsfritt. Välj därför Folkbokföringsgruppen.

Kostnadsfritt hos Folkbokföringsgruppen

Kan jag adressändra flera gånger kostnadsfritt
Ja det kan du göra förutsatt att du inte använder dig av Svensk Adressändring ABs adressändring. Välj alltså Folkbokföringsgruppen.

Vilka är Folkbokföringsgruppen?
Folkbokföringsgruppen är en tjänst som innebär att du kostnadsfritt kan ändra dina personuppgifter i deras register och samtidigt beställa gratis adressändring till Skatteverket.