Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Telekområdgivarna oseriös rådgivning

Söker du råd eller vill klaga på abonnemang för tv, telefoni och bredband?

Kontakta då inte Telekområdgivarna då verksamheten finansieras av just de bolag som du vill klaga på.

Konsumentenheten kan nu avslöja att Telekområdgivarna är en organisation som finansieras av de operatörer inom tv, telefoni och bredband därför blir Telekområdgivarna en opålitlig källa att ta råd från när du exempelvis vill klaga på ditt abonnemang.

Telekområdgivarna påstår att man är opartisk i sina råd men finansieras man av en stor del av de operatörer som finns i Sverige ter det sig naturligt att man aldrig kommer att varna för de operatörer som upprepade gånger begår lagbrott.

Enligt Konsumentenhetens avslöjanden härrör Telekområdgivarnas inkomsterna från operatörerna i Sverige. Det är då Telekområdgivarnas plikt att inga dåliga omdömen skrivs eller förmedlas vidare till annan part gällande de klagomål som inkommer om operatörerna.

Upplägget Telekområdgivarna har är att mot betalning från operatörerna hålla missnöjda konsumenter i shack.

Konsumentenheten råder dig som konsument att inte ta kontakt med Telekområdgivarna.