Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

BMW vagnskadegaranti med förkastliga villkor!

(I denna artikel omnämns BMW Sverige AB, IF Skadeförsäkring, BMW originalförsäkring samt BMW Financial Services.)

Konsumentenheten varnar för den vagnskadegaranti som följer med kostnadsfritt vid köp av BMW och handläggs av IF Skadeförsäkring.

Tänk dig för innan du köper en BMW med vagnskadegaranti!

När du som ny BMW ägare köper en BMW så ingår en vagnskadegaranti i 3 år från första registreringsdag enligt fordonets registreringsbevis. Denna vagnskadegaranti skall finnas till för dig om din BMW exempelvis skadas och behöver repareras eller lösas in vid omfattande skador. Dock kommer denna vagnskadegaranti med villkor som är förkastliga.

Garantigivaren för denna vagnskadegaranti är BMW Sverige AB och handläggs av BMW originalförsäkring som är ett sammarbete mellan BMW Financial Services och IF Skadeförsäkring.

Skulle du mot förmodan vara med i en trafikolycka där din BMW totalhavererar kommer handläggaren hos IF Skadeförsäkring  som handlägger din vagnskadegaranti att erbjuda dig en inlösning av din BMW med ett påhittat marknadsvärde på din BMW som understiger det verkliga marknadsvärdet. Vidare så erbjuds du att enbart inhandla en ny BMW från en BMW återförsäljare detta för att BMW tillsammans med IF Skadeförsäkring skall tjäna ännu mer pengar på dig när du köper en ny BMW.

Upplägget man har när exempelvis din BMW olyckligtvis är med om totalhaverering är att erbjuda dig som BMW ägare ett marknadsvärde lägre än det riktiga för att sedan vilseleda dig till att acceptera summan och sedan åka iväg till en BMW återförsäljare och betala ytterligare hundra tusentals kronor för att du skall ha möjlighet att kunna förvärva en liknande BMW som du tidigare ägde men nu är du även tvingad till att betala en mellanskillnad. Du har enbart möjlighet att inhandla en bil av märket BMW enligt villkoren från garantigivaren BMW Sverige AB.

Ett exempel; Du köper en BMW för 400 000 kronor med vagnskadegaranti. Dagen efter totalhavererar din BMW. Du blir sedan kontaktad av en inlösare hos IF skadeförsäkring som erbjuder dig 300 000 kronor för din bil med villkoren att du enbart får inhandla en BMW hos en BMW återförsäljare. Du behöver alltså betala ytterligare 100 000 kronor exklusive den självrisk som tillkommer på tiotusentals kronor för att kunna åka hem i en liknande BMW. Inte så schysta villkor som man skulle kunna tro att BMW Sverige AB erbjuder nya BMW ägare.

Konsumentenheten vill göra samtliga konsumenter uppmärksammade på att i första hand tänka sig för innan man inhandlar en ny BMW med vagnskadegaranti. Alternativt så ringer man till BMW originalförsäkring och säger upp denna vagnskadegaranti och samtidigt tecknar en helförsäkring på sin BMW via de traditionella försäkringsbolagen (dock ej via IF Skadeförsäkring) för att vara fullt skyddad för eventuella skador som kan uppkomma på bilen.

Självrisken även avsevärt mycket högre hos BMW originalförsäkring som kostar tiotusentals kronor än vad självrisken hade varit om du tecknade en helförsäkring hos de traditionella försäkringsbolagen. Notera att IF Skadeförsäkring skall undvikas vid tecknande av en helförsäkring på din BMW.