Se upp för fejksajten Foodmonitor.se

Foodmonitor är publicerade på vår varningslista

Se verkligen upp för gratisbloggen Foodmonitor.se med fejknyheter!

Konsumentenheten varnar för gratisbloggen Foodmonitor.se. Gratisbloggen sprider felaktig information med huvudsaklig inriktning på livsmedelsbranschen. Sajten svartmålar och sprider bland annat felaktig information om företag som producerar mat för att locka till sig läsare.

Gratisbloggen Foodmonitor sprider också felaktig information om invandrare som driver lönsamma företag. 

Flera företag och läsare har uppmärksammat många falska artiklar som publiceras på sajten Foodmonitor.se. Artiklarna är utformade så som bloggare brukar publicera och skriva sina artiklar. För en ny läsare kan artiklarna antas vara äkta och innehålla korrekta uppgifter, sanningen är något helt annat.

Sajten gillar att trakassera privatpersoner och företag genom att publicera negativa och felaktiga artiklar om företag. Nyheterna är falska och Foodmonitor har ett svenskt domännamn men mycket är bara fejk. Tittar man lite närmare på sajten och alla publicerade artiklar är sajten relativ lätt att genomskåda. Det är ingen riktig nyhetsida och ingen källor finns.

Artiklarna som finns på sajten Foodmonitor.se lurar läsare och Konsumentenheten går nu ut med en skarp varning om att ”fakenews” allt mer växer i omfattning i Sverige. Falska nyhetssajter brukar komma och gå.

Om du varit i kontakt med Foodmonitor.se vill vi gärna att du kontaktar oss och lämnar mer information om vad du vet. Konsumentenheten ringer deras ansvarige utgivare Håkan Frisell utan svar.

Vem är ansvarig utgivare för Foodmonitor?

Håkan Frisell

Varför sprids det falska artiklar på gratisbloggen Foodmonitor

Motivet verkar vara avundsjuka, en avundsjuka mot rika företagare som råkar ha en invandrarbakgrund.

Går det att stoppa Foodmonitor och Håkan Frisell?

Nej, och det är inte heller något Konsumentenheten vill. Det är bra att man kan ringa in på vilken gratisblogg de falska artiklarna publiceras någonstans. 

Konsumentenheten varnar för Foodmonitor.se

Vi vill varna för att gratisbloggen Foodmonitor kommer att sprida mer falska artiklar och det gillar vi 🙂 så ringar vi och varnar för Foodmonitor lättare än förr.