Se upp för fejksajten Foodmonitor.se

Foodmonitor är publicerade på vår varningslista

Se verkligen upp för fejksaten Foodmonitor.se med fejknyheter!

Konsumentenheten varnar för sajten Foodmonitor.se. Sajten sprider felaktig information med huvudsaklig inriktning på livsmedelsbranschen. Sajten svartmålar och sprider bland annat felaktig information om företag som producerar mat för att locka till sig läsare.

Flera företag och läsare har uppmärksammat många falska artiklar som publiceras på sajten Foodmonitor.se. Artiklarna är utformade så som bloggare brukar publicera och skriva sina artiklar. För en ny läsare kan artiklarna antas vara äkta och innehålla korrekta uppgifter, sanningen är något helt annat.

Sajten gillar att trakassera privatpersoner och företag genom att publicera negativa och felaktiga artiklar om företag. Nyheterna ser trovärdiga ut och har ett svenskt domännamn men mycket är bara fejk. Tittar man lite närmare på sajten och alla publicerade artiklar är sajten relativ lätt att genomskåda. Det är ingen riktig nyhetsida och ingen källor finns.

Artiklarna som finns på sajten Foodmonitor.se lurar läsare och Konsumentenheten går nu ut med en skarp varning om att ”fakenews” allt mer växer i omfattning i Sverige. Falska nyhetssajter brukar komma och gå.

Om du varit i kontakt med Foodmonitor.se vill vi gärna att du kontaktar oss och lämnar mer information om vad du vet. Konsumentenheten ringer deras ansvarige utgivare Håkan Frisell utan svar.