Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Gravstenar – 5 viktiga saker du måste veta

Man köper nog en gravsten endast en gång i livet.

Förhoppningsvis det vill säga. Vi är dock här och hjälper till och reder ut vart man kan köpa bra gravstenar till bra priser samt vad man bör tänka på när man köper en gravsten.

Vart i landet ska gravstenen placeras? D.v.s på vilken begravningsplats?

För i tiden gick man till den lokala firman som sålde gravstenar. Och fick helt enkelt nöja sig med de priser som fanns där. Vare sig det var dyrt eller dyrare än de flesta andra gravstensfirmor i Sverige så var det inte så mycket man kunde göra något åt det.

De flesta gravstensfirmor idag vänder sig till hela Sverige

Med anledning av att de flesta gravstensfirmor idag vänder sig till hela Sverige så kan dessa pressa priser på gravstenar så att du som konsument verkligen får bra material till bra priser som står sig på gravplatsen i många år.

Vilka gravstenafirmor verkar över hela landet?

Gravia verkar över hela Sverige och säljer gravstenar till bl.a anhöriga. Se hela utbudet av gravstenar här.

Du kommer att få en fin gravsten till bra pris. Kvalitén på gravstenarna är riktigt fina och du kommer att bli riktigt nöjd.

Gravskötsel & omvårdnad finns med från början till slut i din beställning av gravsten så att du kan känna dig tryck och inte behöva oroa dig.

Du väljer själv hur gravsten ska se ut och betalar givetvis först efter att du godkännt hur gravstenen ska se ut.

Vad behöver man tänka på när man köper en gravsten?

1 – Välj en seriös gravtensfirma = Gravia

2 – Vilken färg eller material ska det vara på gravstenen. Givetvis varierar det i pris beroende på material oxh färg.

3 – Hur ska gravstenen se ut? Form, bredd, höjd. Det finns en del att tänka på. Kanske vill du att gravstenen ska vara utformad som ett kors eller varför inte något helt unikt som en fotboll. Ja du läste rätt. Det finns inga regler för hur en gravsten ska se ut. Endast fantasin sätter gränser.

4 – Vad ska det stå på gravstenen? D.v.s vad ska inakriperas. Vanligtvis är man skriver den bortgångne namn tillsammans med födelsedatum och dödsdatum. Men som ovan nämn. Det finns inga oskrivna regler. Man gör precis som man vill med en gravsten så länge samtliga familjemedlemmar är nöjda för gravstenen ska ju stå på gravplatsen för all framtid.

5 – Punkt 5 borde egentligen vara punkt 1. Det gäller budget. Vilken budget kan man tänka sig? En gravsten kan kosta allt från 10 000 kronor upp till tio tusen tals kronor. Allt beror på hur man vill att gravstenen ska utformas.

Med denna artikel hoppas jag att ni fick den hjälp sol ibland krävs när man ska köpa en gravsten.

Besök gärna Gravias för att ta del av vilka gravstenar de har i sitt sortiment. Du kan givetvis även få hjälp med skräddarsydda alternativ.