Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Kokainberusade David Ulfving plingar på dörrar i Solna. Nu kronvittne!

David Ulfving som arbetar inom krogmiljön är nu huvudvittne/målsägande i ett mål som rör en påstådd misshandel ute på Södermalm i Stockholm. Det Konsumentenheten med denna artikel vill belysa är att personer som arbetar inom krogmiljön oftast är påverkade av droger, läkemedel och inte själva vet om det i många fall men trots detta är krogpersonal nästintill varje fredag eller lördag målsägande i olika brottmål trots tidigare historik om kokainpåverkan, alkoholpåverkan, störande beteenden m.m.

Går det att lita på det krogpersonal till polis uppger i sina målsägande ärenden när de i tidigare misstankeärenden uppenbart enligt polisen själva inte har någon uppfattning om tid och rum.

Våra läsare får avgöra själva.

Vi berättar här historian om David Ulfving som blir ertappad av polis när han ”plingar på okända människors dörrar efter att varit kraftigt påverkad kl 10.50.

Enligt den händelserapport som vi har tagit del av får vi fram följande:

Patrull 33-5120 med Pa Tomas Tverin, Pa Olivia Fredriksson och Pasp Erol Abdicevic blir av Regionledningscentralen beordrade till Jungfrudansen 11 i Solna kl 10:50 en morgon med anledning av en påverkad man som ringer på dörrar på adressen.

Anmälare ringer in till polisen om att en man, som verkar mycket påverkad, som går omkring i trapphuset och ringer samt knackar på flertalet lägenhetsdörrar. När patrullen kommer till platsen påträffar de mannen utanför fastigheten, som identifieras som David Ulfving. David uppger till patrullen att han har varit på fest på adressen. Vid ett tillfälle har han gått ut och rökt och därefter inte hittat tillbaka till festen. David uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och misstanke om brott uppstår.

Polisen på plats gör följande noteringar om David Ulfving: Små pupiller, rödsprängda ögon, osammanhängande tal samt ingen uppfattning om tid och plats.

Ja, absolut. Jag är alkoholist.

Jag har tagit antabus och sådant förut. Jag dricker mycket, det gör jag.

Polisen frågar varför David Ulfving knackar och plingar på alla dörrar i Solna?

När polis undrar varför David Ulfving knackar och plingar på samtliga dörrar i trappen så är svaret något märkligt:

Jag hade varit med några vänner på en krog, Fasching. Sen åkte vi på efterfest hos en tjej jag inte träffat förut. Det var i Jungfrudansen i Huvudsta och det var inga problem alls. Jag går ut och röker och glömmer min mobil där inne. Så kommer inte in i lägenheten igen. Men jag kommer in i porten bredvid och sen finns det gemensamma gångar till de andra portarna. Jag knackade på alla dörrar på bottenvåningen som jag trodde festen var på. Men det funkade inte.

Har du brukat narkotika förut undrar polisen?

När jag var yngre så rökte jag Marijuana. Sen blev jag tagen när jag var 14 år och kördes till Maria ungdom.

Hur mycket hade du druckit fortsätter polisen undra?

Mycket. Det var morgon och jag hade druckit sedan tidig kväll.

Kände du dig berusad?

Ja, absolut. Jag är alkoholist. Jag har tagit antabus och sådant förut. Jag dricker mycket, det gör jag.

Tar du några mediciner?

Stilnoct och propavan. Det är sömnmediciner.

Har du recept på Stilnoct och propavan?

Nej, jag inte recept på något. Jag hade recept på stilnoct förut. Och lite andra antidepressiva. Men nu har jag inte recept på något.

Vart köper du medicinerna ifrån som du inte har recept på dom?

Det vill jag inte uttala mig om.

David Ulfving är enligt egen utsago en alkoholist som brukar de substanser han föredrar, nu målsägande i ett ärende som rör en invandrare som häktas för misshandel på David

Om vi dömmer människor utifrån tidigare beteende i närtid kan man oftast få ett hum om hur människan i sig kan tänkas agera i dagsläget. En drogpåverkad alkoholist är som de flesta vet en opålitlig människa. Det finns givetvis undantag.

En invandrare från latin amerika som flytt sitt land p.g.a kraftig fattigdom och arbetar varje dag på olika arbetsplatser för en minimum lön i Sverige för att kunna försörja sina familjemedlemmar i sitt hemland är oftast en ordnad människa som har dagliga rutiner som inte får rubbas.

En fattig latinamerikan som får chansen i Sverige tar kalkylerade risker och då finns inte misshandel med i den kalkylen.

Invandrare från latinamerika häktas för påstådd misshandel på David Ulfving

Det är givetvis fel att häkta latinamerikanen för misshandel på David Ulfving. Enligt den häktningsframställan vi har tagit del av det inte på något sätt styrkt att David har blivit misshandlad utan det kan t.o.m vara tvärtom i detta fall.

Ladda ner förundersökning och dom

Förundersökning

Dom

Fullständiga personuppgifter

David Carl Nils Ulfving, 19940423-4974
Vaktelstigen 9
12556 Älvsjö