Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Wonder Legal omdöme – se upp för bolaget säger svenska jurister

Wonder Legal är ett utländskt bolag som just nu utreds av svenska jurister för brott mot GDPR, upphovsrättslagen och varumärkeslagen. Utredningen innehåller information om att Wonder Legal samlar in, registrerar och sparar uppgifter om svenska barn som inte är förenligt med lagar. Konsumentenheten har tidigare rapporterat om Wonder Legal i en intervju med juristerna som utreder bolaget.

Vill du läsa mer om Wonder Legals omdömen kan du ta del av den tidigare rapporten som innehåller information om potentiella rättsliga ingripanden mot bolaget. Juristerna som hanterar ärendet ser allvarligt på händelserna med att Wonder Legal säljer tjänster som inte överensstämmer med lagar.

Läs det tidigare reportaget som även innehåller omdömen från svenska jurister här: Länk till artikeln.

Juristerna som utreder det utländska bolaget som opererar från webbplatsen Wonder Legal avråder svenskar från att lämna sina uppgifter till bolaget.

Konsumentenheten avråder – dina uppgifter kan hamna i fel händer

Wonder Legal utreds av svenska jurister och med anledning av detta avråder även Konsumentenheten från att handla på deras webbplats. Med anledning av tidigare lämnade uppgifter finns det stora risker att uppgifter från dig som konsument hamnar i fel händer. Eftersom att bolaget även riktar sig mot svenska barn finns en ytterligare förstärkt varning från att använda deras tjänster.

Lämna inga uppgifter om dina barn till Wonder Legal då det är högst osäkert hur dessa uppgifter hanteras.

Risk att barn utsätts för felaktig datahantering

Vissa tjänster som Wonder Legal säljer riktar sig direkt mot barn och kan ge upphov till dataskada mot barn och föräldrar. Ytterligare skador kan påverka i framtiden vilket inte går att förutse i nuläget.

Du som konsument har ett eget ansvar när du surfar på internet. Kontrollera noggrant att du köper produkter och tjänster av pålitliga aktörer. Även om det står på svenska på webbplatsen behöver det inte vara en svensk aktör som erbjuder dig tjänster. Var extra vaksam när du får frågan att du måste lämna över känslig information om dig och dina barn.

Juristen Johan Eriksson som utreder Wonder Legal meddelar att man just nu bör se upp för Wonder Legal.

Om du har lämnat ut uppgifter om dina barn till Wonder Legal ska du kontakta bolaget. Begär att få dina barns uppgifter samt alla inlämnade uppgifter raderade. Begär även bevis på att informationen har raderats.