Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Hyresgästkassan – populärt och juridiskt viktigt för hyresgäster

Hyresgästkassan är Sveriges organisation för hyresgäster av hyresgäster. Oavsett vilka problem som uppkommer med ditt boende får du hyresjuridisk hjälp av Hyresgästkassan. När du är medlem för du mycket trygghet för en liten avgift. Är du inte medlem idag, läs varför det är viktigt att du går med när du har en hyresrätt.

Organisationen Hyresgästkassan hjälper hyresgäster med hyresförhandlingar, hyresjuridisk rådgivning och andra viktiga juridiska åtgärder som relaterar till hyresgästernas boende. Som hyresgäst har du rätt att samarbeta med Hyresgästkassan för ett tryggare boende för alla.

Som hyresgäst är det viktigt att du känner till dina rättigheter och skyldigheter. Det kan gälla alla problem som uppstår mellan dig och hyresvärden, grannar, Kronofogden, hyreskontrakt som blivit uppsagda, uthyrning i andra hand eller trasiga saker i bostaden.

Hyresgästkassan experter på hyresjuridik

Oavsett vilka problem du har kan du kontakta Hyresgästkassans experter som hjälper dig med alla paragrafer inom hyreslagen. Den hyresjuridiska rådgivningen ingår så länge du är medlem. Det är väldigt vanligt med konfrontationer och konflikter i boende. För att säkerställa att allt går juridiskt rätt till blir du enkelt medlem i Hyresgästkassan.

Hyresgästkassan har hjälp hyresgäster med många olika saker, bland annat:

  • Skadeståndskrav
  • Uppsägningar
  • Fuktskador i lägenheten
  • Bråk med hyresvärd
  • Felaktiga hyreshöjningar

Hyresgästkassan löser otryggheten

Det finns många problem i samhället med hyresrätter. En del bor trångt, andra områden har hög kriminalitet, problem med hyresvärdar, problem med grannar. Det finns otroligt många problem idag som politiker helt glömt bort. Man bryr sig helt enkelt inte om hyresrätter längre.

Tillsammans med Hyresgästkassan får hyresgäster en större chans och många fler möjligheter att skapa ett tryggare boende. Hyresgästkassan påverkar politiker, medier, hyresvärdar och kommuner med bland viktiga lösningar om hur boenden i Sverige ska bli en tryggare plats för alla.

Gå med i Hyresgästkassan när du har en hyresrätt

För att Hyresgästkassan ska kunna skapa ett tryggare boende för dig måste du vara medlem. Du blir medlem på deras webbplats. Du betalar månadsvis och det är en låg avgift som ger dig extra mycket trygghet.