Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Resedokument – så kontrollerar resekraven

Här kan du ta del av information om utlandsresor med ett resedokument. Du som planerar en resa och använder ett resedokument som din resehandling har ett eget ansvar med att kontrollera vilka inreseregler som gäller till destinationen du ska resa till. Du kontrollerar vilka inresekrav som gäller hos Destinationskollen.

HÄR KONTROLLERAR DU INRESEREGLER FÖR RESEDOKUMENT.

När du använder resedokument som din resehandling måste du var medveten om att alla länder inte accepterar resehandlingen. Detta innebär att du till vissa länder inte får resa in med ett resedokument. De länder som godkänner resedokument som en giltig resehandling kan kräva att du ska ansöka om ett visum.

Alla officiella inreseregler för dig som reser med ett resedokument finns angivna på www.destinationskollen.se. Du kontrollerar din destinations krav på inresa och anger att du reser med ett resedokument. När du har valt din destination kan du se vilka officiella inrese- och utresebestämmelser som gäller.

In- och utresebestämmelser

Det är på ditt ansvar att ta reda på vilka inreseregler som gäller innan du reser till ett land. Tänk på att det är extra viktigt att kontrollera reglerna när du reser med ett resedokument, detta så att du inte gör dig skyldig till brott mot migrationslagar.

Det är alltid landet som fastställer vilka inrese- och utresebestämmelser som gäller för dig som reser med ett resedokument. Svenska myndigheter kan inte vara med och påverka just din resa.