Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Medgivande från granne blankett

Här går vi igenom när du behöver ett medgivande från din granne och hur du beställer en blankett. När du skaffar ett medgivande blir det skriftligt. Det är viktigt att du pratar med grannarna om vilken åtgärd du ska utföra. Om du inte berättar för grannarna om vad du vill göra måste du ansöka om bygglov som är en mycket jobbigare process.

Skaffa ett medgivande från granne när du ska utföra något som inte kräver bygglov. Om du inte skaffar ett medgivande och inte vill prata med grannen måste du få saken prövad genom en ansökan om bygglov. Det är därför mycket enklare att prata med grannen och beställa ett medgivande som styrker att grannen har godkänt.

Se till att få grannens medgivande skriftligen undertecknad. Normalt sätt är det mycket bättre att en granne ger sitt medgivande när du ska utföra en åtgärd som inte kräver bygglov. Detta ger en bättre livskvalité mellan grannar.

Så skaffar du medgivande från granne blankett
  1. Klicka dig vidare till Dokum som utfärdar medgivande
  2. Fyll i alla uppgifter
  3. Samtliga parter ska signera
  4. Därefter är medgivandet giltigt

Spara medgivandet

Det är bra om du sparar medgivandet från din granne. Det kan vara bra att ha om det flyttar in nya personer hos dina grannar. Medgivandet gäller även om grannarna flyttar ut.