Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Anhörigcentralen – rekordmånga registreringar på kort tid

Anhörigcentralen är ett register där man har möjlighet att registrera sig som anhörig för att ta del av information om huvudmannen.

Anhörigcentralen sammanför en aktör och anhöriga vid när sådan information finns tillgänglig och gäller hela livet även efter dödsfall. Det innebär att båda svenska och utländska banker, myndigheter, företag eller andra som handlägger ett ärende snabbt och enkelt kan kontakta Anhörigcentralen utan att informationen går förlorad.

Registrera anhörig hos Anhörigcentralen

För att kunna ta del av huvudmannens meddelanden, information med mera så måste en anhörig registrera sig hos Anhörigcentralen. Det gör man genom att registrera sig som anhörig här.

Som anhörig får du meddelanden när någon vill ha kontakt med dig i alla möjliga olika ärenden. Du får uppgifter om ärendet

Många glömmer bort att registrera sig som anhörig även efter dödsfall

När en person går bort lämnar den efter sig tillgångar. Många tillgångar glöms bort. Det är inte bara anhöriga som glömmer bort att det finns tillgångar. Även myndigheter, banker och andra aktörer ”glömmer” ibland bort dessa tillgångar. Inte för att man vill – utan för att man inte alltid har information om vem anhörig är eller att person har gått bort.

Om personen som gått bort haft tillgångar i ett annat land eller som kan antas ha haft tillgångar i ett annat land – är det extra viktigt att registrera sig i Anhörigcentralen.

Registrera en anhörig redan idag