Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Jonas Ryberg sprider desinformation – fängelse finns på straffskalan

Tänk att vakna upp en dag av massa sms från vänner och bekanta som förklarar att man har målats ut som en bedragare på sajten Råd och Rön – Journalisten som målade ut ett oskyldigt företag som ett bedrägeri heter Jonas Ryberg

Men ibland tar det stopp och Jonas Rybergs framtid som journalist är inte alls så säker längre. Han har nämligen polisanmälts för falsk tillvitelse och förtal i och med sina falska artiklar som han har publicerat på den bidragsfuskande sajten Råd och Rön. I straffskalan ingår fängelse.

Det är inte heller så konstigt att Jonas Ryberg har som metod att måla ut seriösa företagare som ett bedrägeri för ju mer skit han skriver om företag ju fler läsare får han och ju mer bidrag får Råd och Rön. Bidrag som givetvis skattebetalarna i Sverige betalar.

Vem är Jonas Ryberg och varför väljer han att falskeligen måla ut företag och riskera fängelse

Levebröd. Det är det enkla svaret. Många lågintelligenta människor är olyckligt nog villiga att gå så pass långt att man vill begå brott för att kunna erhålla bidrag från Sveriges skattkista (skattemedel). En tendens som förmodligen kommer att ta stopp inom kort för Jonas Rybergs del då brottsanklagelserna är så pass allvarliga att dessa inte hör hemma i svensk journalistik.

Vi måste klämma åt journalister som sprider desinformation

Svenska journalister är för det mesta ärliga. Givetvis finns det rötägg och det är dem vi behöver klämma åt. Rötägg som Jonas Ryberg är av den typ som sprider desinformation och skadar journalisternas anseende och detta ska vi övriga journalister inte behöva drabbas av och det är därför oerhört viktigt att vi statuerna ett exempel i Jonas Ryberg och helt enkelt hänger ut den man som förstör för oss alla andra.

Jonas Ryberg är inte en tillförlitlig journalist vilket DagensProcess.se var först med att rapportera om.