Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Konsumentverket sprider hat – spårades via IP-adress

Att statligt anställda sprider näthat kommer inte som en direkt överraskning – att de ertappats med det visar prov på låg förståelse för vilka spår man lämnar efter sig online

Allt vi idag gör online, vare sig vi surfar på Facebook eller andra webbplatser så lämnar vi digitala spår efter oss som ligger kvar så länge någon annan väljer att spara filerna alternativt återskapa filerna. Och det är just detta som nu har avslöjats om Konsumentverket likt encro-avslöjandet där tusentals kriminella greps och dömdes till fängelse på grund av vad de skrev till varandra, i vad de trodde vara super-säkra telefoner.

Encrochat-telefoner innehåller en krypterad kommunikationstjänst och har varit populära bland kriminella nätverk i Europa de senaste åren.

Konsumentverket har likt encro användarna också trott att de var säkra när de skrev hatiska och rasistiska kommentarer på den numera nedlagda sajten Kritikverket. Nu har filerna återskapats och man har helt enkelt gått igenom webbplatsens filer och hittat hundratals kommentarer och inlägg som kopplas till Konsumentverkets egna IP-adress i Karlstad.

Det finns hånfulla kommentarer, rena hatiska kommentarer och invandrarkritiska kommentarer som direkt skrivs från en enhet uppkopplad på Konsumentverkets IP-adress i Karlstad.

Gå till soc din dumme fan, det är där du hör hemma skrev bl.a. någon från Konsumentverkets IP-adress

Vem av alla de anställda hos Konsumentverket är det som väljer att surfa in på sajten Kritikverket och kommentera sådant från en myndighet som ska föregå med gott exempel. Det skulle vara intressant om vi lyckades lokalisera den eller de anställda som publicerat sådant näthat.

De kommentarer som i dagsläget har publicerats online och bevisligen har postats av någon på Konsumentverkets kontor i Karlstad är följande:

Vad bra att det har skapats en sajt där vi lågintelligenta kan få skriva vad vi tycker.

Gå till soc din dumme fan. Det är där du hör hemma.

Dem eller De? det är något du kan be din vårdare om hjälp med.

Jag tycker att det är starkt av dig att skriva så många inlägg på svenska när det uppenbarligen inte är ditt modersmål.