Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Nyhet

Varning för mäklaren Adam Stephani

Fin på utsidan men trasig på insidan.

Adam Stephani har tillsammans med en annan mäklare Emelie Palm från Länsförsäkringar fastighetsförmedling sålt en skadad bostad och är föremål för misstankar om närståendeförmedling.

Det är vanligt med mäklarfusk och säljare som manipulerar sina bostadsobjekt. En man blev nyligen lurad av mäklarparet Adam Stephani och Emelie Palm på över fem miljoner kronor. Vad köparen inte visste var att bostaden hade allvarliga dolda fel. Hela vattenledningssystemet var skadat. Mäklarparet har medvetet dolt dessa problem.

Flera mediakällor genomför en granskning för att ta fram alla bostadsobjekt som de båda mäklarna har sålt. Av rapporterna att bedöma har de i vart fall minst flera gånger etablerat en praxis där de säljer och manipulerar andra mäklares bostadsobjekt på marknaden.

Undvik mäklarna

Vi råder köpare och säljare att avstå från att anlita mäklartjänsterna från Adam Stephani på BOSTHLM och Emelie Palm på Länsförsäkringar fastighetsförmedling. Det är mycket viktigt att göra bakgrundskontroller på mäklare som säljer objekten. Alla är inte ärliga, vilket går att läsa mer om på Dagens Process.

Förbrukat sin rätt att vara mäklare

I samband med bostadsaffären där ett allvarligt skadat vattenledningssystem upptäcktes, har bevisats att båda mäklarna är misstänkta för att ha ägnat sig åt närståendeförmedling. Enligt reglerna är det otillåtet för en mäklare att sälja en bostad för en annan mäklare som man har nära anknytning till.

Mäklarparet Adam Stephani och Emelie Palm har förbrukat sin rätt att vara mäklare. Med sådana allvarliga anklagelser kommer det vara svårt för klienter att sätta någon tilltro till vad de berättar om sina objekt i framtiden.