Konsumenthjälp sedan år 2016

Varning för IF tandvårdsförsäkring – den ger dig hål i både tänderna och i plånboken

Varning för IF tandvårdsförsäkring – den ger dig hål i både tänderna och i plånboken

Har du nyligen besökt en tandklinik och råkat ut för en skada? Känner du dig illa behandlad av din tandläkare och har din tandvård felbehandlats? Då ska du läsa detta. Med största sannolikhet har din tandläkare då en tandvårdsförsäkring från IF. Tandläkarkliniker tecknar en sådan försäkring som ska vara för ditt bästa och din hälsa om något skulle inträffa. Verkligheten ser annorlunda ut.

Om din tandläkare begår ett misstag och skadar dina tänder eller av någon anledning misslyckas med din tandvård ska du skyddas av en försäkring som tandläkaren måste ha. Om du och din tandläkare kommer överens om en behandling och ett pris så ska det utföras. Många IF försäkrade tandläkare har dålig tandläkarkunskap och kan avbryta behandlingen ni har kommit överens om, oftast med anledningen av att tandläkaren begår ett misstag och skadar dina tänder. Tandläkaren kan inte fortsätta behandlingen och detta leder till att din vanliga tandläkare måste skicka dig vidare till specialistvård. Vad du inte vet om är att specialistvården kommer att göra hål i din plånbok. Det är du som måste betala för specialistvården när din tandläkare från en IF försäkring har gjort fel.

Var rädd om din hälsa och dina tänder – välj inte en IF försäkrad tandläkare!

När du väljer en tandläkare som ska utföra tandvård så är det bättre att du väljer en tandläkare som har en annan försäkring än den från IF försäkring. Alla andra försäkringar täcker skador och felbehandlingar som kan uppkomma och med dem kan du känna dig lugn.

Risken att du utsätts för fara är alldeles för stor med en IF försäkrad tandläkare. Du kommer att bli lurad på pengar och din hälsa om du väljer en IF försäkrad tandläkare. Om du är mån om din hälsa och dina tänder ska du alltid välja en tandläkare som har en bra försäkring. Du ska inte riskera dina pengar och din hälsa på grund av inkompetens eller annat som din IF försäkrade tandläkare har.

Kom ihåg att din IF försäkrade tandläkare ger dig ett mycket sämre skydd om något dåligt skulle inträffa. Du kan skadas så pass allvarligt, både psykiskt och fysiskt, till den grad att varken din tandläkare eller IF försäkringar inte längre vill förknippas med dig. Många patienter som har kontaktat oss upplever att IF försäkringar försöker dölja hur dålig deras försäkring är för patienter och tandläkare genom att försäkringsbolaget lurar patienterna till att tro att skador och felbehandlingar som uppkommer är vanligt och ska inte ersättas.

IF tandvårdsförsäkring patientskadeförsäkring är varningslistad

Tandvårdsförsäkringar patientskadeförsäkringen från IF är varningslistad. Detta innebär att du som ska uppsöka tandvård inte bör använda dig av en tandläkare som har försäkring från IF.

Om du har en tandläkare som du är nöjd med och som har IF försäkringar bör din tandläkare omgående byta försäkring innan du genomgår en behandling. Detta för din säkerhet! De flesta tandläkare är inte medvetna om vilket dåligt skydd IF försäkringar ger till kunder som behöver tandvård. Vi kommer att upplysa tandläkare om att det är bra att byta försäkring så att deras patienter ska känna sig lugna och trygga om något skulle inträffa. Det är också väldigt enkelt för en tandläkare att byta försäkring från IF tandvårdsförsäkring till ett tryggare alternativ som ger patienter ett mycket bättre skydd.

Hur vet du om din tandläkare är försäkrad hos IF?

Om din tandläkare har en försäkring från IF så ska du undvika att genomföra tandvård hos den tandläkaren alternativ att du ber tandläkaren att byta försäkring. För att ta reda på vilken försäkring din tandläkare har kan du ringa och fråga vilken försäkring denne har innan du genomgår en behandling

Kontakta oss om du har blivit lurad av din tandläkare eller av IF tandvårdsförsäkring patientskadeförsäkring. Vi har fått kännedom om att väldigt många patienter till tandvårdskliniker runt om i Sverige har fått sina tänder förstörda av IF försäkrade tandläkare som sedan inte tar sitt ansvar. Många har fått se sina besparingar gå förlorade när dessa tvingas till att uppsöka ytterligare tandvård efter att IF försäkrade tandläkare har begått misstag och misslyckas med den första tandvården.

När oseriösa företag inte vill göra rätt för sig så finns vi på Konsumentenheten här och hjälper våra konsumenter……..