Konsumenthjälp sedan år 2016

Coronabluffen: Seat24 sålde falska Norwegian flygbiljetter

Seat24.se som ägs av Svenska Resegruppen AB sålde 5 flygbiljetter till Spanien som överhuvudtaget inte existerade.

Konsumentenheten vill varna för Seat24 som säljer flygbiljetter till svenska resenärer där flygbiljetter överhuvudtaget inte existerar och någon planerad avgång inte heller finns för de datum man betalar för. Detta är mycket oroande och vi varnar kraftigt för Seat24.

Svenska resenärer går på coronabluffen

5 stycken svenska resenärer bokar och betalar för en semesterresa till Spanien.  Efter 2 veckor hör Seat24 av sig till resenärerna om att avgången tyvärr har ställts in och man ändrar då avgången till en torsdag mot en avgiften på ca 500 kronor trots att det är Seat24 som inte har hållit sin del av avtalet krävs resenärerna på hela 500 kronor för att kunna ändra på en flygresa som ändå är inställd. Detta är ett sätt för Seat24 att lura svenska resenärer på.

Avgången på torsdagen med Norwegian existerar ej!

Konsumentenheten ringer till Norwegian för att höra om avgången på torsdagen avgår som tänkt och får då svaret att Norwegian inte alls flyger på torsdagar till destinationen som de 5 st svenska resenärerna har blivit ombokad till.

Coronabluffen är ett faktum

Vi söker kontakt med Seat24 som ägs av Svenska Resegruppen AB men får inga som helst svar. Vi vill därför varna för denna typ av verksamhet där man hänvisar till coronaviruset för att lura svenska resenärer på pengar och ombokar svenska resenärer till nya avgångar som inte heller existerar.

Seat24.se / Svenska Resegruppen AB Coronabluffar många svenskar

Konsumentenheten har fått ett stort antal klagomål mot Seat24 där svenska resenärer har blivit lurade på pengar i samband med inställda flyg. Det är värt att notera att flygen inte blivit inställda utan flygen existerar ej. Seat24 hoppas helt enkelt att de svenska resenärerna ska tröttna på att bråka med Seat24 för att kunna behålla så mycket pengar som möjligt på det ursprungliga inbetalda beloppet.

Konsumentenhetem har placerat Seat24 på vår varningslista. 

Seat24 / Svenska Resegruppen är numera placerade på vår varningslista.

När oseriösa företag inte vill göra rätt för sig så finns vi på Konsumentenheten här och hjälper våra konsumenter……..