Kostnadsfri konsumenthjälp sedan år 2016

Blanketter, avtal m.m

Hem / Blanketter m.m

Adressändring (flyttanmälan)

Visste du att det faktiskt är kostnadsfritt att ändra sin adress. Vad många faktiskt inte känner till är att det är helt kostnadsfritt att ändra sin adress hos Skatteverket (folkbokföringen). Ladda ner en blankett för flytt anmälan helt kostnadsfritt från oss på Konsumentenheten.

Köpekontrakt bil

Här kan du ladda ner en helt kostnadsfri köpekontrakt för bil. När du säljer eller köper en bil är det viktigt att du har skrivit ner affären i ett köpekontrakt. Annars kan det bli svårt att i framtiden hävda sin rätt om någonting i affären skulle gå snett. 

Bestridan av faktura

Har du fått en faktura som inte stämmer eller misstänker att det är en bluffaktura du har mottagit? Då kan du ladda ner vår mall där du bestrider fakturan skriftligen och skickar tillbaka till avsänder. Detta kan du göra som ett första steg mot fakturor som behöver bestridas.

Ångerblankett

Du har enligt lagen om konsumenträtt alltid rätt att ångra ditt köp när kriterierna för detta är uppfyllt. Utgångspunkten är att man ska kunna ångra ett avtal inom 14 dagar. I vissa fall kan dock ångerrätten inte gälla. Dock är detta sällsynt men det förekommer. Ladda ner mallen får att ångra ditt köp. Du skickar ångerblanketten till företaget och inte till Konsmentenheten.