Konsumenthjälp sedan år 2016

Sälja klocka privat – Köpekontrakt mall

Köpekontrakt för klocka

När du köper eller säljer en klocka är det alltid bra att i efterhand kunna bevisa vad köparen och säljaren faktisk hade avtalat om utan att behöva oroa sig för att missförstånd ska uppstå. Utan ett sådant köpekontrakt för klocka kan det i många fall vara svårt att hävda sin rätt och bevisa vad man vid försäljningstillfället / köptillfället avtalade om i köpeavtalet. Gör det inte svårare än det behöver vara; skriv ett köpekontrakt för din värdefulla klocka. Ett smart drag för dig som alltid vill ha koll på vad som avtalades i köptillfället.

Beställ ett köpekontrakt för klocka / armbandsur.

Skriv ett köpekontrakt för klocka online snabbt och enkelt

Genom att skriva ditt köpeavtal för klocka online kan du alltid gå tillbaka och se vad som avtalades i kontraktet vid försäljningen av klockan. Ett sådant köpekontrakt för klocka är välskrivet och du har då alltid ett kontrakt för köpet som kan uppvisas vid oklarheter om försäljningen av klockan.

Svenska myndigheter kan beslagta din värdefulla klocka om du inte kan styrka köpet

Det förekommer tyvärr att myndigheter i Sverige (polismyndigheten) beslagtar värdefulla armbandsur och kräver sedan att köpet ska kunna styrkas med exempelvis ett kvitto, köpeavtal eller köpekontrakt.

Det har kommit till vår kännedom att poliser bland annat har “stoppat” klockägare ute på stan och beordrat dessa att överlämna sina dyra klockor till polisen. Senare har polisen hör av sig till klockägarna och avkrävt dessa ett köpekontrakt eller liknande för dokumentation om köpet.

Vi på Dokum rekommenderar starkt att du har ett köpekontrakt för din klocka. Beställ ett här.

Din klocka är ett värdefullt föremål

Tänk på att armbandsur är ett mycket värdefullt föremål och ska också behandlas som ett sådant där dokumentation om försäljningen är att rekommenderas.

När oseriösa företag inte vill göra rätt för sig så finns vi på Konsumentenheten här och hjälper våra konsumenter……..