Konsumenthjälp sedan år 2016

Svenska Kennelklubben trakasserar människor som arbetar med hundar

Svenska Kennelklubben trakasserar människor som arbetar med hundar

Svenska Kennelklubben är en känd svensk organisation som säger sig företräda alla hundar, hundägare och hundälskare i Sverige.

Nu jagar och trakasserar Svenska Kennelklubben företag som arbetar med hundar och försöker få företagen att sluta sälja sina produkter. Trakasserierna verkar ha uppkommit för att Svenska Kennelklubben ska bli av med så många konkurrenter som möjligt.

Ohederligt sätt att arbeta på

Svenska Kennelklubben trakasserar konkurrenter via e-post och telefonsamtal på ett otrevligt och odemokratiskt sätt som inte ska förekomma i Sverige.

Konsumentenheten har fått information från människor verksamma inom olika företag som bland annat säljer produkter till hundar. Informationen skiljer sig en hel del men man upplever att Svenska Kennelklubben utövar påtryckningar genom att hänvisa till vilka de är och på det sättet få igenom sin agenda.

Upprepade trakasserier mot företag

Svenska Kennelklubbens upprepade trakasserier mot företag har inte stoppat de från att beviljas ett utgivningsbevis för sajten skk.se. Med ett utgivningsbevis ska man respektera yttrandefrihetslagen och andra lagar.

Vi kontaktar Helena Nyberg avdelningschef för Svenska Kennelklubben (SKK)

Konsumentenheten försöker komma i kontakt med Helena Nyberg som är avdelningschef för Svenska Kennelklubben (SKK) dock utan framgång.

När oseriösa företag inte vill göra rätt för sig så finns vi på Konsumentenheten här och hjälper våra konsumenter……..