Konsumenthjälp sedan år 2016

VARNING Mytrip bluffar dig – se upp, det är utstuderat

Vi går igenom hur resebolaget gör för att kunna bluffa dig på pengar. Det är lurigt och det är också det som är meningen. Var extremt försiktig i kontakt med Mytrip. Undvik helst helt och hållet.

Många resenärer har varit i kontakt med oss och berättat om sina upplevelser.

När du bokar en resa med Mytrip är de snabba med att ta betalt. Vad du glömmer är att din biljett kan ändras på det sättet att du kan få fler mellanlandningar som gör att du kan behöva sova över på inte bara en utan flera flygplatser. Du kan få en ännu sämre biljett än vad du betalade för. Det slutar upp med att du behöver betala dyra hotellövernattningar för att kunna nå din destination. Utan förvarning ändrar Mytrip på din biljett.

Om du inte vill gå med på denna ändring har du rätt till återbetalning men det struntar semesterförsäljarna hos Mytrip. De lurar dig och säger att flygbolaget först måste godkänna återbetalningen och att det är absolut förenat med en hanteringskostnad på cirka 350 kronor trots att flygbolagen återbetalar dig omgående. Du kommer alltså gå minus på Mytrips trixande. I samband med att de ”ansöker” om en återbetalning du har rätt till försöker de lura på dig att du inte har rätt till påhittade skatter som finns i flygbiljettens pris.

Flygbolagen återbetalar men inte Mytrip – använd andra resebolag och flygbolag

Ett annat tillvägagångsätt detta luriga resebolag har är att ljuga om att du inte har rätt till återbetalning och försöker suga ut varje krona ur biljettens ursprungliga pris så att de får så mycket som möjligt men du så lite eller inget alls. Det ljugs om skatter och det ljugs om påhittade hanteringsavgifter. Allt detta sker med resenärer som inte har så stor koll.

Känner du dig osäker att resa nu under corona med nya regler, karantänsregler, olika test som ska uppvisas då bör du använda en reseaktör du kan lita på om din resa av någon anledning ändras.

Känner du till mer av vad som händer hos Mytrip? Kontakta oss.

Mytrip är en aktör du ska se upp att köpa flygbiljetter från. Se verkligen upp med dem.

När oseriösa företag inte vill göra rätt för sig så finns vi på Konsumentenheten här och hjälper våra konsumenter……..